Atami Hydro Rokz 45L, glinopor
  • Atami Hydro Rokz 45L, glinopor

Atami Hydro Rokz 45L, glinopor


16,20 €
Z davkom
Količina

  • Dostava v 1-2 delovnih dni Dostava v 1-2 delovnih dni
Atami Hyro Rokz sestavljajo zrna čiste termično obdelane pečene gline brez dodanih soli. Substrat, ekspandirana glina (glinopor), vsebuje zelo majhno koncentracijo elementov. Kakovost zrn je v veliki večini odvisna od pH (natrij, mangan).
UPORABA: Zrna se uporabljajo za različne načine gojenja rastlin. Včasih jih postavimo na dno ločnka. Z njimi poskrbimo za dodatno odcejanje prekomerne vode in prezračenje osnovnega substrata.
Lahko jih zmešamo z osnovnim substratom, da še dodatno poskrbimo za zračenje, predvsem pa za boljšo oporo korenin.
Najpogostejša uporaba Atami Hydro Rockz je gojenje rastlin direktno v zrnih gline – v hidroponskih sistemih. Največrat z souporabo črpalke za dovajanje kisika za korenine. Metoda velja za zelo uspešno, saj je prezračenje in prehod raztopine s hranili zagotovljeno po celotnem mediju, zaradi konzistence poroznega glinenega materiala.
Prednost takšnega načina gojenja rastlin v primerjavi z drugimi substrati je poleg večje areiranosti korenin tudi v tem, da z lahkoto izmerimo količino hranil  v hranilni raztopini. Na tak način zagotovimo, da rastline nikoli ne bodo v stresu zaradi pomanjkanja ali presežka hranil. Poleg tega, precej zmanjšamo možnost okužb rastlin z gljivami in plesnimi. Rastline bodo porabile natančno toliko hranil, kot jih potrebujejo!
Predlagamo gojenje v hidro sistemih Wilma.